Brood, is het nou gezond of ongezond?

Ik had een super leuk gesprek met voedingscoach en schrijfster Amber Albarda. Ze legt me voor eens en voor altijd hoe het nou precies zit met brood, wel eten of toch niet? Ze geeft handige eettips en ik neem een kijkje in haar koelkast.

Zoals Amber vertelt is het dus vooral tarwe waar we niet teveel van moeten eten, omdat we het onbewust al zo vaak binnen krijgen via andere producten. Daarnaast is tarwe tegenwoordig een sterk bewerkt product.

 

Een ander handig weetje dat Amber me vertelde en wat je niet terug ziet in dit interview is dat het helemaal niet goed is om te veel te drinken bij je eten. 1 glas is voldoende. Je eten wordt verteerd door de zure maagsappen in je maag. Als je te veel vocht in je maag hebt, dan werken die sappen niet goed meer en wordt je eten minder goed verteerd.Je ziet sommige mensen in de lunchpauze wel eens zitten met hun bammetje en grote beker sap (want ja we moeten die 1,5 liter water per dag halen), dan nemen ze een hap en een slok, een hap en een slok….Dat is dus niet zo handig. Beter kun je 1 glaasje drinken en pas een half uur na je eten weer veel vocht nemen.

 

Ik ben geïnspireerd om de komende tijd weer wat beter op mijn eten te letten, want ik was een beetje lui geworden. Maandag start ik daarom met het 7-day Recharge programma. Waarbij ik mijn organen een weekje op vakantie stuur (niet echt natuurlijk, ze krijgen het gewoon rustig) en meer ga focussen op natuurlijk eten, beweging en meditatie.

Deze hele week zal ik alles vastleggen! Dus stay tuned!

Liefs Sanny

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *