De mooiste balkon en dakterras inspiratie

Maak van je balkon of dakterras een echte tuin!

Het mag dan nog ijskoud zijn buiten, de zomer komt eraan. Je ruikt het in de lucht, je ziet het aan de volle terrassen en het zonnetje is er al elke dag bij. Buiten zijn maakt je gelukkig. Het licht verbetert ons humeur, we krijgen meer energie en wandelen werkt goed tegen pieker gedachten. Uit psychologisch onderzoek van de universiteiten van Kansas en Utah is gebleken dat mensen creatiever worden van bezig zijn in de natuur, mits je je telefoon thuis laat.

Waarom word je gelukkig van natuur?

Dat we rustiger worden van natuur zit diep in ons mens zijn geworteld. Alles om je heen is energie. Alles dat leeft zoals de dieren, de mens en de natuur, maar ook alles dat niet leeft zoals gebouwen en auto’s.  Wij als mens zijn energie en onze gedachten zijn dat ook. Deze gedachten vibreren op een bepaalde frequentie, zie het als een radiogolf. Als je negatieve en slechte gedachten hebt zit je op een lage frequentie en als je je blij voelt en dankbaar bent dan zit je op een hoge frequentie. De natuur heeft een hoge frequentie, dus als jij een wandeling door het bos maakt, dat vol zit met vogeltjes, of in een ruimte bent met veel planten, dan gaat jouw frequentie daardoor omhoog. Dit is de reden waarom natuur en dieren ons beter laten voelen. Niet voor niks worden planten in veel kantoorruimtes gebruikt om stress te verminderen.

Om in de natuur te zijn hoef je echt niet om de hoek van een park of bos te wonen, je kunt het ook zelf in huis halen. Binnen of buiten op een balkon of dakterras. Hieronder kun je lekker wegdromen bij de mooiste balkon en dakterras inspiratie!

Mooiste dakterrassen inspiratie

Wegdromen bij dit supermooie dakterras in New York

dakterras inspiratie Amsterdam

dakterras inspiratie in Amsterdam

balkon inspiratie

Als je een beetje creatief bent, maak je van het kleinste balkon toch een heerlijke buitenplek

Balkon inspiratie

dakterras inspiratie- gelukkig worden van natuur

Dit schijnt het huis van Jennifer Lopez in New York te zijn

Dit schijnt het huis van Jennifer Lopez in New York te zijn

Als je de ruimte hebt, kun je het natuurlijk ook zo aanpakken. #Goals

Als je de ruimte hebt, kun je het natuurlijk ook zo aanpakken. #Goals

romantisch balkon

Een romantische sfeer op je balkon creëer je met kussens op d e grond, kaarsen en lampjes.

ert

Tuin inspiratie

Zie jij de kat in dit leuke tuintje?

h

 

j

k

Tuin en balkon inspiratie

Zo’n doek is een leuk alternatief voor een parasol en geeft een knus gevoel. Daarnaast waait ie niet zo snel weg en dat is op een dakterras wel handig.

kl

klkk

koo

Schermafbeelding 2016-04-20 om 09.32.47

Kleden en kussen op de grond geven je balkon of dakterras meteen een warme sfeer, en door verschillende texturen te gebruiken creëer je ruimte.

b7

balkon inspiratie

Oosters dakterras

Tuin inspiratie

Door hoekjes te creëren in je tuin of op je dakterras lijkt het juist groter.

balkon inspiratie

Ruimte creëren op je balkon

En gaan je handen al jeuken om aan de slag te gaan?

x Sanny

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

3 Comments

  1. 1

    Krijg zoveel zin om het balkon nu te gaan restylen!! Mijn droom dakterras is die met die hangmat-stoel (foto voor het dakterras van jennifer lopez). Ga hem printen voor mijn visionboard!

  2. 2

    Ha leuk! Net gisteren plantjes gekocht om mijn balkon zomerklaar te maken, dat is dan ook precies wat ik vandaag in het zonnetje ga doen 🙂 Toffe inspiratie!

  3. 3

    Ik ben ook al een tijdje op zoek naar meer groen op mijn balkon, maar ik ben soms meer dan een week niet thuis. Ik zit aan kunstplantjes te denken, maar heeft dat hetzelfde effect denk je?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *