Apps die helpen jouw motivatie te behouden

Goede voornemens stellen zijn altijd makkelijk; er zijn altijd wel dingen die je wilt veranderen. Maar toch gebeurd het maar al te vaak dat mensen hun goede voornemens niet behalen. Hoe dat komt? Dat heeft eigenlijk alles te maken met je vastgeroeste gewoontes en je onbewuste gedrag. Belangrijk is dus dat je je bewust gaat worden van je onbewuste gedrag en dat je deze gaat aanpakken.

Het aanpakken van je onbewuste gedrag is, laten we eerlijk zijn, niet makkelijk. Maandenlange herhaling van dagelijkse handelingen zijn hier voor nodig voordat je resultaat ziet. Doorzetten is daarom van groot belang, maar kan best lastig worden. Je komt maar al te vaak voor verleidingen te staan en je moet een behoorlijke wilskracht hebben om deze verleidingen te weerstaan. Gelukkig zijn er een paar toffe apps die je hierbij kunnen helpen.

Dit is mijn top 4 beste motivatie apps:

1. Streaks: In deze app kan je 6 doelen definiëren en bijhouden of je deze doelen wel of niet bereikt hebt. De app is simpel en duidelijk; meer hoeft het ook niet te zijn! Belangrijk bij deze app is wel dat je voor jezelf haalbare en realistische doelen opstelt; wees eerlijk naar jezelf, kijk naar jezelf. Welke levensstijl past bij mij? Maak het behapbaar en zorg er voor dat je voor je oude gewoontes goede alternatieven verzint.

2. Mijn water: In deze app kan je heel makkelijk bijhouden hoeveel water je nou eigenlijk gedronken hebt op 1 dag. Wanneer ik niet bewust bezig ben met genoeg drinken op een dag, kom het soms zomaar voorkomen dat ik amper een halve liter heb gedronken. Veels te weinig natuurlijk! Daarom houd ik het voor mezelf bij, net zolang totdat ik gewend ben om minstens 1,5 liter water of thee per dag te drinken.

Streaks (links), Mijn water (rechts)

3. Human: In deze app worden je afgelegde kilometers per dag bij gehouden. Een super handige app wanneer je bijvoorbeeld meer wilt bewegen op een dag.

4. Forest: Dit is de app voor iedereen met een telefoonverslaving! Forest is een leuk vormgegeven app die je helpt om geconcentreerder en productiever te zijn. Hun motto is dan ook: “Stay focused, be present”.

Elke keer wanneer je gefocust wilt werken, plant je een zaadje en binnen 30 minuten groeit deze uit tot een boom. Maar kan je niet van je telefoon afblijven binnen deze tijd? Dan sterft het plantje. Maar lukt het je wel? Dan heb je misschien wel binnen de kortste keren een virtueel bos waarbij elke boom voor een productief half uur staat!

Een andere leuke optie van de app is dat je ook een echte boom kan planten! Wanneer je namelijk 2500 muntjes hebt verzameld (deze verdien je door veel bomen te laten groeien), kun je een echte boom kopen. De organisatie We Forest plant vervolgens dan namens jou een boom. Hiermee pak je dus met deze app zowel jouw eigen problemen aan, maar ook die van de wereld!

Human (links), Forest (rechts)

Misschien vind je dit ook leuk

4 Comments

  1. 1
  2. 2

    Is er ook een versie van Streaks als je geen Apple hebt? 🙂 Die ziet er ongelooflijk goed uit namelijk!

  3. 3
  4. 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *