Amsterdam Tip: lokale producten van Landmarkt

Landmarkt in Amsterdam-Noord, kende jij het al? Ik vind het heel tof dat er steeds meer supermarkten zijn die lokale boeren en producenten ondersteunen. Deze markt is sinds kort mijn ideale vrijetijdsbesteding op zaterdagochtend. Landmarkt bestaat nu 5 jaar en 85% van de producten die ze verkoopt, komt van boeren en producenten uit de buurt. Hier is ze trots op, dus je ziet door de hele winkel foto’s hangen van de mensen achter het product. De appels worden bijvoorbeeld geplukt bij boer Erik van Drogenbroek en vervolgens geperst door Albert Schulp, daarna gaan ze de fles in en meteen door naar Landmarkt

landmarkt amsterdam

Niet per se Biologisch

Vorige week was ik bij Landmarkt en had ik een erg leuk gesprek met initiatiefnemer Thijs van Banning. ”Bij Landmarkt is niet per se alles biologisch, we willen vooral lokale boeren en producenten ondersteunen en mooie producten verkopen. Geen fabrieksvoedsel dus”.

Je kunt bij Landmarkt zowel biologische als niet biologische producten kopen. Wat ik zelf een groot voordeel vind, is dat je hier ook een flink aantal populaire A-merken vindt zodat je daarna niet nog door hoeft naar een andere supermarkt.

Thee van landmarkt

Voor een theeliefhebber als ik is dit een walhalla, want dit is niet eens de hele collectie.

Familiebedrijf

Qua sfeer voelt deze supermarkt aan als een gezellig familiebedrijf, een beetje zoals zo’n supermarkt die je veel tegenkomt in Spanje of Frankrijk, met verskraampjes en een giga visafdeling (helemaal niet duur ook). Op elke afdeling staat een medewerker die wel in is voor een gezellig praatje en van alles kan vertellen over de producten. Echt een aanrader voor foodies!

2

visafdeling Landmarkt

 

informatie over de verschillende soorten kip bij LandmarktDeze tekst hangt boven de kipkoeling, een duidelijk voorbeeld van hoe Landmarkt jou wil informeren over wat voor kip je koopt. Links zie je het goedkoopste kippetje dat weinig leefruimte heeft gehad en rechts zie je de kip die ik zou kopen. Plofkippen komen hier uiteraard niet voor.
Nieuwsgierig geworden? Landmarkt’s Versmarkt ligt in Amsterdam-Noord aan de Schellingwouderdijk 339 en de Stadsmarkt vind je aan Van Woustraat 103. Online bestellen kan ook via hun eigen website of met TringTring.

www.landmarkt.nl

4

 

Misschien vind je dit ook leuk

2 Comments

  1. 1

    Wauw Sanny, mooie samenwerking. Ik kende Landmarkt al wel, heb er eens mijn ogen uitgekeken en mandje met lekkers gevuld. Wist niet dat ze ook bezorgen in Amsterdam, dat is fijn! Ik gun Landmarkt het succes dat ze verdienen, het is een fijne winkel. Ga snel kijken of ik een bestelling kan plaatsen 🙂

  2. 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *