Addo Elephant Park Vlog: Slapen tussen de wilde dieren

 

Zuid Afrika

Als je van zowel een avontuurlijke vakantie houd, als van citytrips met lekker eten en gek bent op strandvakanties. Ga dan naar Zuid Afrika. Wie mij een beetje volgt weet dat ik helemaal gek ben van dit land, als sinds 2009 toen ik er 3 maanden heen werd gestuurd voor modellenwerk. Dat ik zo gek ben op dit land komt vooral door de diversiteit. Je vind er rauwe natuurgebieden met wilde beesten, kunt verblijven in talloze luxe hotels en elke avond eten in een toprestaurant. Als je meer het sportieve type bent dan heb je hier super surfspots (met haaien, dat dan weer wel), kun je wielrennen over ‘Chapmans Peak’ en wandelen in een van de vele national parks, zoals Table Mountain National park, ga de Drakensbergen in of het meer vlakke Tsitsikamma national park. De mensen zijn ook nog eens super aardig, en als je de moeite neemt om de locals aan te spreken kom je een hoop achtergrond informatie te weten over Zuid Afrika. 

Addo Elephant Park

Jullie hebben nog een aantal video’s van me tegoed, daarom laat ik je vandaag zien hoe het was in Addo Elephant Park. Vooral als je niet te lang kunt blijven in Zuid Afrika maar toch het echte safari gevoel mee wilt maken is dit een aanrader. Vanaf kaapstad vlieg je in een uur naar Port Elizabeth ( de vlucht kostte ons 60 euro p.p) en vanaf daar is het nog een half uurtje rijden. Een auto huren is wel noodzakelijk, aangezien je ook zelf door het park rijd. Maar je kunt ook overal een safari tour boeken in zo’n open wagen. Hoewel Addo erom bekend staat dat je hier eenvoudig leeuwen kunt spotten, is het ons toch niet gelukt. Gelukkig ligt naast Addo Elephant park het Scotia Game reserve, hier zie je gegarandeerd leeuwen omdat het een private park is en daarom vele malen kleiner dan Addo.

 

Wij verbleven midden in het park in Spekboom Tentcamp. Dat koste 77 euro per nacht met zijn tweeën inclusief conservation fees. In deze video krijg je een goed idee ervan!

Leeuwen in Scotia game reserve

 

Bekijk hier de video’s in Zuid Afrika van:

Kaapstad

Onze rondreis door Zuid Afrika

Addo Elephant Park, Spekboom tentcamp

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *