8 Dingen die je niet weet van het leven van een vlogger

Sinds ik naast presenteren ben gaan vloggen, ben ik een heel gelukkig meisje. Ik ben eigen baas, bepaal zelf wat ik zeg, waar en wanneer ik werk en waar mijn video’s over gaan, en soms… ga ik zelfs betaald op reis. Wat een geluk! Inderdaad, maar dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Ik was een week lang gastblogger op Amazine.com en daarvoor zette ik onderstaande op een rijtje:

 

1. We vinden het ook heus wel genant om zo met een camera of erger met een selfiestick over straat te lopen, maar ja je moet wat voor een leuk filmpie.

 

2. We editen altijd en overal. Dus ook nog wel eens na het uitgaan om 3.30 uur (I’m not kidding), in de trein, in de auto en afgelopen zondag stond ik om 06.00 uur op om mijn weekvlog af te maken.

3. In tegenstelling tot TV- en blog land, is de Youtube community heel hecht. Iedereen kent elkaar en er ontstaan veel vriendschappen. Dit komt ook doordat je vooral groeit in bereik door samen video’s te maken (collabs) met andere vloggers.

 

4. Vloggen doen we niet voor het geld (dit komt meestal pas na een jaar) of voor de roem. We doen het omdat we niets liever doen dan video’s maken en onze volgers inspireren.

 

5. Dat hele vloggen lijkt misschien zo even uit de losse pols geschoten, maar we hebben thuis allemaal een professionele lampenset, meerdere lenzen en voordat we starten met vloggen zijn we eerst nog een half uur bezig met de achtergrond goed inrichten, staat er een bloemetje in beeld? Rommel aan de kant, is mijn shirt niet te druk op beeld? Hoe zit mijn haar/make-up?

 

6. Ook al zijn er veel vloggers die dagelijks of wekelijks een video posten, dat betekent echt niet dat ze alles filmen. Je ziet veel, maar als we jankend op de bank liggen, of bij papa en mama zijn dan staat ie meestal uit.

 

7. Op vakantie is er vaak 1 stressdag, en dat is onze vaste upload-dag, uploaden gaat vaak nogal traag in je hotelkamer dus wordt er (tot grote ergernis van vriendlief) gezocht naar een café/ ander hotel waar de upload snelheid wel goed is.

 

8. De meeste video’s die je op een Youtube kanaal ziet worden vrijwillig gemaakt, we verdienen met de pre-roll adds (reclames voor een video) bijna niks, hooguit een paar tientjes per maand (met uitzondering van mensen met miljoenen views zoals Enzo en Mascha). Het echte geld verdienen we door samen te werken met commerciële merken waar we ook echt fan van zijn.

 

 

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *