7 TIPS VOOR EEN GELUKKIGE KERST

Zo kom je de feestdagen relaxt en vrolijk door!

 

Tip 1: Dans zoveel mogelijk. Je wordt er blij van door de endorfines die je aanmaakt en je brengt meteen je spijsvertering op gang.

Tip 2: Besteed aandacht aan jezelf. Sta op tijd op om lekker rustig te douchen/ badderen, smeer je lekker in, en trek je mooiste pakkie aan. Dan voel je je goed en straal je dat ook uit. En van alle complimenten die je krijgt ga je nog meer stralen! Met kerst ben je nooit overdressed!

Tip 3: Vier je het met je familie, probeer dan niet de hele dag boven op elkaar te zitten. Neem je ruimte, anders ontstaan er alleen maar irritaties. Dus haal even een frisse neus, laat de hond uit, of help mee met opruimen.

Tip 4: Eet niet teveel. Heerlijk om je vol te proppen. Maar je gaat je er meestal niet beter door voelen. Wel schuldig. Of moe van al het eten. Dus houd het licht. Als je veel verschillende dingen wilt eten, eet dan niet alles helemaal op.

Tip 5: Geef. Geef liefde. Geef een compliment. Juist aan mensen waar tegen je dat niet snel zou doen. Of geef aan het goede doel!

Tip 6: Ontspan. Maak je niet druk over wat je straks of morgen nog moet doen. Geniet. En wees in het moment. Want het is zo weer voorbij.

Tip 7: Familietip, wees je bewust van je vaste ‘familie rol’, bijvoorbeeld die van de benjamin, het zwarte schaap, de betweter etc. Iedereen heeft in een groep, dus ook in een familie, een rol gekregen of aangenomen. Automatisch stappen we direct in deze rol zodra we bij onze familie zijn. Ik probeer zelf na al die jaren nog steeds open te kijken naar mijn familie en zo de standaard patronen te doorbreken. Door bijvoorbeeld echt een gesprek te hebben met mijn nichtje die eigenlijk nooit wat zegt. Of door goed te luisteren en geduld te hebben voor mijn oude omaatje. En ineens geef je advies aan je ouders. Misschien helpt het om je (schoon) familie te bekijken alsof je ze voor het eerst ziet?

 

Herken jij dit soort familie verbanden?

 

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *