6 redenen om gelukkig te zijn met jezelf

Gelukkig zijn is willen wat je hebt

Geïnspireerd door een oefening die ik vorige week deed tijdens een coaching maak ik nu deze video over hoe je gelukkig kunt zijn met jezelf. Het kan best zijn dat je helemaal niet zo tevreden bent met hoe je leven er nu uitziet. Dus je omstandigheden: waar je woont, wat voor werk je doet, hoeveel geld je verdient, en de mensen met wie je omgaat. Maar zelfs al ben je niet tevreden met je situatie, dan nog kun je wel gelukkig zijn met jezelf. Jij mag er zijn!

Ps: Kan je niet wachten op de volgende video? Abonneer je hier 🙂

 1. Je kan heel veel. Je hebt heel veel talenten, vaak zien we onze talenten niet als talent omdat het zo gewoon is dat we hier goed in zijn. Maar er zijn genoeg dingen die jij heel goed kunt en iemand anders niet. We focussen ons altijd op wat er verbetert moet worden. Maar vergeet niet te focussen op je kracht. Alleen al door een compliment beter te incasseren doe je dat. Denk eens na over wat je allemaal goed doet? Wat is leuk aan jou?
 1. Jij kan jou gelukkig maken. Hoe je leven er nu uit ziet komt door alle keuzes die je in het verleden hebt gemaakt. Of je nu tevreden bent met je huidige leven of niet. Jij kunt het altijd veranderen, ja dat klinkt misschien eng, maar het ding is niemand anders gaat het voor je doen. Niemand ander kán dit voor je doen. Alleen jij weet waar je echt gelukkig van wordt. En zelfs als je dat nog niet weet dan kun je stappen zetten om dat te gaan ontdekken. Die controle heb jij! Besef dat.
 1. Veel van onze ontvredenheid komt door kritische gedachten die we hebben over onszelf. Deze zijn vaak niet waar. Leer je ego herkennen, om zo meer controle te krijgen over die gedachten. Dat kun je doen door mindfulness te beoefenen, te mediteren of door het boek: ‘De kracht van het Nu’ heeft mijn wereld veranderd door me dit te leren. Leer dit stemmetje te zien als een stemmetje. Het is niet wie jij in wezen bent. Anders zou je ook niet kunnen kijken naar je gedachtes. Leer kijken voorbij dat stemmetje. Daar zit de ultieme tevredenheid, daar weet je dat je een mooi mens bent. Je doet je best, je bent niet perfect en dat is oke. Je bent goed zoals je bent.

Be content with what you have; rejoice in the way things are. When you realize there is nothing lacking, the whole world belongs to you.’ ~Lao Tzu

 1. Jezelf met anderen vergelijken is wat we automatisch doen, en waar we ons zeker niet altijd beter door gaan voelen. Wat gebeurt er als je jezelf vergelijkt met…..jezelf!! Wat denk je dan?
 1. Jij betekent iets voor de mensen in je leven. Voel je je even niet zo leuk, focus dan op wat je kunt betekenen voor de mensen om je heen hoe je ze kunt helpen om samen een mooie tijd te hebben. Door anderen blij te maken voel jij je ook beter over jezelf.

Doe ook eens deze meditatie met me mee. Ik heb hem speciaal gemaakt om meer liefde voor jezelf te voelen:

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

5 Comments

 1. 1

  Dankjewel Sanny voor de mooie meditatievideo die je hebt gemaakt om “je direct gelukkig te voelen”. Ik had zoiets echt even nodig omdat ik in een dipje zit en ik vond hem heel fijn. Halverwege brak ik, terwijl ik juist geen tranen voelde van tevoren. Bedankt hiervoor, want blijkbaar kropte ik toch iets op.

  Liefs

  • 2

   Hi Kim, Fijn dat het je zoveel heeft kunnen brengen 🙂 Het is vaak heel moeilijk om uit jezelf zulke dingen los te laten en dan kan een geleide meditatie je net wat dieper brengen 🙂 Fijne Kerst!

 2. 3

  Toffe video sanny. Als je de oefening doet van 5 min zeggen ik hou van…waar doe je het dan over? Want mijn neiging zou zijn om vooral dingen buitenaf te noemen, dat is makkelijker natuurlijk. Of spreek je specifiek af dat het over jezelf moet gaan?

 3. 4
 4. 5

  hey lieve Sanny
  ik heb een nieuw probleem ontdekt
  de ouders van mijn verloofde ( mijn schoonouders dus) vinden dat wij de laatste tijd kinderachtig gedragen zoals wij achter hun rug om domme dingen aan het doen zijn zoals wij ongezond eten kopen zoals chips en andere dingen
  en wij verkeerd handelen bij afspraken na komen
  en ook dat wij Bassie en Adriaan films kijken waar we eigenlijk te oud voor zijn.
  ze hebben mij het huis uit gegooid om dat ik het veroorzaakt ik moet het moet bewijzen dat wij volwassen kunnen worden en andere dingen gaan doen met volwassenheid te maken heeft
  alleen weet ik het nog niet hoe ik er aan moet beginnen.
  wij vinden zelf dat ze gelijk hebben om dat wij er zelf een zooitje van hebben gemaakt en nu wil ik over nieuw beginnen en wij op een volwassen manier de situatie willen veranderen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *