5 tips voor een goed gesprek aan tafel

Contact met anderen maakt ons gelukkig, dat is bewezen. Maar wat ons nog gelukkiger maakt is het hebben van diepgaande gesprekken. Nu we weer veel tijd binnen doorbrengen, vind ik het heerlijk om mijn vrienden uit te nodigen om lekker lang te komen tafelen. Zittend aan een goed gedekte tafel, met lekker eten en een goed gesprek dat niet alleen over de laatste nieuwtjes gaat. Met deze 5 tips gaat dat je zeker lukken!

Iittala

1.      Laat je telefoon in je tas. Als dat ding in de buurt ligt ben je zo snel geneigd om hem even te pakken om bijvoorbeeld een foto te laten zien. Als ie dan toch in je hand zit kan je net zo goed even je insta checken. En voor je het weet zit je totaal ergens anders met je hoofd, of erger gaan jullie roddelen over wat er zich online allemaal afspeelt. Daarnaast zijn we gewend geraakt om een verhaal te vertellen met beeld erbij, omdat we de hele dag foto’s op onze mobiel maken. Daardoor worden onze verhalen onsamenhangend. Je hebt dat beeld helemaal niet nodig. Je kan ook beeldend vertellen.

 

Iittala blogger

2. Train jezelf om beter te luisteren. We zijn van nature geneigd om gesprekken altijd op onszelf te betrekken, waardoor je snel over iemands verhaal heen kan denderen, en niet de diepte in gaat, je blijft pingpongen van het verhaal de ene persoon naar de andere persoon. Aan de ene kant moedig je iemand natuurlijk aan door te laten merken dat jij bepaalde zaken ook wel eens meemaakt. Maar probeer dat eens niet te doen. Luister echt. Je hoeft niet altijd wat te zeggen. Je kan ook gewoon even stil zijn, en dat praat de ander vanzelf weer verder. Dit is zelfs een van de meest gebruikte interview technieken. Daarnaast is het ook nog eens heel fijn voor de ander dat er zo aandachtig geluisterd wordt.

 

3       Durf je ook kwetsbaar op te stellen. Sterke verhalen horen we graag en het is heerlijk om de lachers op de hand te hebben. Maar vertel ook eens iets wat helemaal mis ging de laatste tijd, of wat je nooit meer laat gebeuren. Grote kans dat anderen zich hierdoor meer openstellen en dat levert bijzondere gesprekken op.

4. Laats hadden wij weer een etentje met vrienden op onze ‘Break de week eetclub’ avond. Mijn vriend Rey stond op en vroeg aan ons of we wel eens dankbaar zijn, en of we wilde delen waarvoor dan. Van daaruit ontstonden zulke mooie gesprekken, ik hoorde dingen waar ik mijn vrienden nog nooit over had gehoord! #goudwaard

 

5. Praat niet de hele tijd mee met de ander, onbewust doe je dit altijd met mensen die je leuk vind. Maar laat ook  eens een keer jouw mening horen, juist door het niet de hele tijd eens te zijn met elkaar ontdek je nieuwe dingen, of je veranderd uiteindelijk toch van mening, wat de uitkomst ook is, het gesprek gaat ergens over!

 

En als je dan toch al die moeite stopt in het samenzijn, stop dan ook wat extra moeite in de tafelaankleding. Ik had onlangs het geluk om een mooi setje uit te mogen zoeken bij Iittala, waar dit geweldige servies vandaag komt. Als ik er in de Bijenkorf of in de winkel langs loop begin ik meteen te kwijlen….(nooit gedacht dat een bord dat met me kon doen). Iittala is zo’n design merk waar je, als je er eenmaal iets van in huis hebt, dolgraag meer mooie spullen van wilt hebben.

Het leuke is dat je alle verschillende borden, kommetjes en schalen met elkaar kunt combineren. Alle stijlen passen bij elkaar. En als ik zo’n mooi setje heb, ja dan wil ik jou er ook een geven. Wil jij kans maken op net zo’n mooi setje als in dit artikel? Verzin en maak dan een leuke tafeldecoratie om de tafel nog gezelliger te maken. Deel deze tafel aankleding via Instagram onder de hashtag #IittalaNL en vergeet mij niet te taggen @sannyzoektgeluk

 

De set bestaat uit 2 eetborden, 2 pasta/sla borden en 2 kommen en heeft een waarde van 150,- euro.

 

Liefs Sanny

Dit betreft een gesponsorde post, waar ik ontzettend van genoten heb.

34_41ebc90af621245a_1280box

Misschien vind je dit ook leuk

2 Comments

  1. 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *