5 maanden na de baby: Hoe gaat het met onze relatie?

Onze kleine Charlie Fay is alweer 5 maanden! Inmiddels kan ik zeggen dat onze leven weer wat rustiger is en dat we met zijn drietjes een nieuw ritme hebben gevonden.

Vooral de eerste 3 maanden had ik het gevoel mezelf kwijt te zijn. Ik zat natuurlijk nog vol hormonen en we sliepen hooguit 2 uur achter elkaar. Daardoor was ik niet bepaald het zonnetje in huis. Pff…Ik kon behoorlijk kortaf zijn, vooral tegen Jorg. Hij trouwens ook tegen mij hoor. Ze zeggen ook wel: ”Wat er ‘s nachts wordt gezegd, dat telt niet”. We leken af en toe wel twee officieren uit het leger die elkaar commando’s gaven; ”Schiet op met die fles’. ”Snel geef me een doek”,”30 cc!!”. Elke ouder herkent dit wel ben ik bang. Ik vond het voor Jorg niet leuk dat ik zo prikkelbaar was, maar vooral niet voor mezelf. Ik werd super snel kwaad en ik had continue een gejaagd gevoel met hartkloppingen. Dat was echt een hormonaal dingetje. Langzaam ontstaan zo de eerste scheurtjes in je relatie gewoon door weinig slaap, weinig eten en een grote verantwoordelijkheid voor een nieuw mensje. Echt, ik snap waarom mensen uit elkaar gaan door de komst van kinderen.

En natuurlijk neem je als dat gemopper de eerste weken voor lief. Maar na een aantal maanden willen wij ook als stel weer onszelf zijn . We wilden ons weer een team voelen. Daarom hebben we flink geïnvesteerd! Vaker een oppas en veel dingen doen samen. Avondje uit eten, een weekend Gent, bioscoopje pakken of gewoon thuis een massage avond plannen. Ik merk dat dat echt werkt, baby gaat lekker uit logeren en wij hebben de tijd voor elkaar! Tijd voor een echt gesprek.

In deze vlog nemen we je mee naar Gent en aan het einde van de video hebben we het over onze relatie. Kijk je mee?

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *