5 grote dingen waar ik dankbaar voor ben

Gratitude is the Attitude!

Dankbaarheid. Alle spiritual teachers en oude filosofen zijn het erover eens dat dankbaarheid de key is tot een gelukkig leven. Onderzoek laat zien dat mensen die dagelijks heel bewust dankbaar zijn veel optimistischer zijn, zich vaker vrolijk voelen, zich meer verbonden voelen met anderen waardoor ze aardiger worden gevonden en het leuk vinden om anderen te helpen. Daarnaast slapen ze beter en hebben ze minder last van stress.

In dit artikel deel ik 5 grote dingen waar ik op dit moment heel dankbaar voor ben. Door mijn zoektocht naar geluk wordt me vaak gevraagd wat je geluksgevoel kan vergroten. Het eerste wat ik dan altijd zeg is houd een dankbaarheidsboekje bij. In dit boekje schrijf je zo vaak mogelijk op wat er allemaal goed gaat met jou. De grote lijnen, maar ook juist de kleinste dingetjes die je nu blij maken, zoals een rustmomentje omdat je afspraak te laat kwam, of een mooie tekst die je leest.

 

Het fijne van dit boekje is, dat je hem altijd kunt pakken op een moment dat je even niet zo blij bent. Je slaat hem open en merkt al gauw dat je je beter gaat voelen. Ik vind schrijven heel fijn werken, maar als je het liever digitaal doet, kun je hier ook allerlei apps voor downloaden zoals deze.

 

Hoe vaker je met dankbaarheid bezig bent, hoe vaker je zult merken dat je automatisch positiever naar de dingen gaat kijken. Dat is voor mij het grootste pluspunt, want dan loop je lekker vaak met een big smile rond. Om mezelf continue te herinneren aan de goede dingen, heb ik een speciaal geluks-armbandje ontworpen met de tekst Think Happy. Als je het leuk vind kun je hem hier bestellen. Van elke verkocht bandje gaat 1 euro naar de vluchtelingen in Syrie.

1. Ik ga trouwen met de man van mijn leven

De liefde is zoiets moois. Dankzij mijn relatie ben ik niet alleen als vriendin gegroeid maar ook als mens. Jorg en ik vullen elkaar op zo’n manier aan dat hij mij beter maakt en ik hem. Hij kan mij op zakelijk vlak veel leren, en ik help hem op spiritueel vlak. Sowieso ben ik heel dankbaar dat Jorg zo openstaat hiervoor. Ik weet dat veel mannen het maar ‘zweverig gedoe’ vinden allemaal. Communicatie is absoluut het geheim van een goede relatie. Al vanaf het begin spraken we af ‘ongefilterd’ met elkaar om te gaan. Dus niet iets anders zeggen dan je bedoeld. Geen spelletjes spelen. Gewoon eerlijk zijn. En dat betekent dat we ons vol overgave durfde te storten in deze relatie, maar het ook zeggen als we vinden dat het te hard gaat, of dat we juist meer energie in elkaar moeten stoppen.

2. Jij!

Volgens mij heb je geen idee, hoeveel voldoening ik eruit haal dat jij dit nu leest. Ik krijg dagelijks veel reacties van mensen die door mijn video’s geïnspireerd zijn om hun weg naar geluk op een andere manier aan te pakken. Het is mijn missie om jou te vertellen dat je goed bent zoals je bent. Het geluk is er al. Je moet het alleen wel willen zien. Ik help je graag het te vinden. Ik vind het heel bijzonder en leuk om op deze manier zo verbonden te zijn met allerlei verschillende mensen. Dankjewel voor je vertrouwen.

3. Alles creëren dat ik wil in dit leven

Ik wilde kunnen leven van Sanny zoekt Geluk, om zo vrij  te zijn in mijn werk. Dit is gelukt. Ik bedacht vorig jaar dat ik meer op avontuur wil, omdat daar een groot deel van mijn inspiratie vandaan komt. En dus investeerde ik in heel veel leuke trips. Dit jaar lijkt het erop dat ik een aantal keer naar het buitenland ga voor Sanny zoekt Geluk, soms zelfs betaald! het lukt! Ik wilde fitter en fysiek sterker worden en nu heb ik een school gevonden waar dat kan, en ik vind deze lessen nog leuk ook. Je kan veel meer voor elkaar krijgen dan je gelooft. Het enige dat je in de weg zit is dit negatieve geloof. Je kan alles bereiken dat je wilt, maar je moet wel in actie komen. Met hopen bereik je niks. Je moet het doen.

4. Mezelf beter af sluiten voor energieën van anderen

Ieder mens is hooggevoelig of hoogsensitief. Alleen is de een wat meer afgestompt dan de ander. Ik heb een goede verbinding met mijn gevoel. Door deze hooggevoeligheid voel ik aan hoe anderen zich voelen, en kan ik onbewust de ‘zwaarte’ van andere mensen overnemen zonder dat ik dit door heb. Dit zorgt er vaak voor dat ik moe ben en overprikkeld. Met een simpel trucje heb ik me leren afsluiten van de energie van anderen. Ik trek een denkbeeldige lijn om mijzelf en mijn aura heen. Een soort ei. Alles dat zich in dit ei bevind is van mij, en alles daarbuiten is van anderen. Ik laat dat niet binnen komen, want ik ben afgesloten. Deze mega simpele oefening werkt super goed. Laatst zat ik in een restaurant en had ik ‘last’ van alle dingen om me heen. Ik dacht eventjes hieraan, en hoppa ik ben weer bij mezelf.

5. Gezondheid

Het klinkt misschien duf. Maar zonder gezondheid was al het bovenstaande ook niet mogelijk. Ik denk regelmatig aan mensen die niet alles kunnen doen vanwege hun beperkingen, en dan ben ik weer extra blij dat ikzelf en de mensen waar van ik houd gezond zijn:-)

 

En jij? Waar ben je nu op dit moment dankbaar voor? Laat hieronder een reactie achter.

dankbaarheid geluk

You May Also Like

23 Comments

 1. 1

  Voor deze blog en voor jou! Dat je me een beetje onderdeel laat zijn van jouw leven 🙂 van mijn nieuwe fiets, een waar racemonster waarmee ik straks supersnel van en naar mijn nieuwe baan – ben ik ook dankbaar voor! – kan fietsen. Voor familie en vrienden die me altijd steunen en voor ontwikkeling die ik de afgelopen maanden heb mogen doormaken. Zoiets? 🙂

 2. 3

  Wat een fijn artikel weer Sanny!

  Ik ben dankbaar voor…. dat ik eindelijk herstel merk na een zware burnout.
  Punt 4 ga ik zeker proberen, ben ook hoogsensitief en vooral nu heb ik veel last van prikkels.

  Dankje voor dit positieve artikel!

  • 4

   Hi Bibi,

   Wat knap dat je er bovenop bent gekomen. Alle prikkels om ons heen kunnen zo idioot heftig zijn. Voor mij maakt mijn ei echt het verschil? zet m op!

 3. 5

  Hoi Sanny,

  Ik ben zo blij dat ik jouw blogs en video’s kan volgen. Op dit moment ben ik blij dat mijn zaakje aan het groeien is http://www.catbarber.nl. Ik ben kattentrimster alleen weet ik nog niet zo heel goed hoe ik mijn administratie moet aanmaken. Misschien een idee dat je zoiets informatief in je blog kan schrijven. Dat zou mij heel blijjjj maken.

  Fijne avond,
  Ajda Dirican

 4. 7

  5 dingen waar ik dankbaar voor ben

  1. Dat ik vorig jaar eindelijk na 20 jaar mezelf heb opgesteld voor de liefde en een fantastische jongen heb leren kennen. Ik ervaar nu echt wat liefde is en deze ervaring heeft mij zo enorm verrijkt als persoon. En de vlinders worden alleen maar erger 😉

  2. Dat ik mij niet meer schaam voor wie ik ben. Aantal jaren geleden durfde ik niet mezelf te zijn, omdat ik mezelf compleet had gebrainwasht dat ik niks waard was. Nu ben ik blij met wie ik ben en dit vrije gevoel is enorm prettig

  3. Mijn familie. Een groep mensen bij wie ik altijd enorm kan lachen en genieten en mij onvoorwaardelijk steunen en liefhebben.

  4. Dit jaar mijn droomstage heb weten te bemachtigen en over 2 weken ga starten met een enorm leerzame en toffe schoolperiode!

  5. Ik heb het talent heb om te genieten van kleine dingen in mijn leven. Mijn dagen zijn gevuld met kleine momentjes die mij een glimlach geven op mijn gezicht 🙂

  Lieve Sanny, bedankt voor je enorm inspirerende blog en YouTube kanaal. Jij bent een onwijs leuk mens en ga vooral zo door! Hoop een dag je ooit persoonlijk te kunnen bedanken voor je inspiratie en enthousiasme 🙂

 5. 8

  Hoi Sanny!
  Wat een fijn artikel dit! Ik ga zeker zo’n boekje aanschaffen en zeker punt 4 uitproberen! Door jou filmpjes en je blog ben ik anders gaan denken en het voelt heerlijk! Bedankt Sanny!

  Groetjes, Adrianna

 6. 9

  YESSSSS wat een heerlijk lijstje weer. Ik ben ook heel dankbaar voor jou Sanny! Jij en je website zijn een heerlijke bron van positiviteit voor mij, Ga zo door topper!! 😀

 7. 10

  **Ik ben dankbaar voor jouw facebookposts!!?En voor nog zoveel meer, maar ik moet er nog meer bij stilstaan, ik ben ook HSP en merk dat ik eindelijk( ben nu bijna 50) mezelf goed afscherm en lief wordt voor mezelf…….halleluja hihi** ik hoop dat jij ons nog heeeel lang blijft opbeuren en bewust laat zijn, * liefs Anita*
  thnxxxxxxx

 8. 11
 9. 12

  Vandaag ben ik dankbaar dat ik na tijden je video’s bekijken, een keer een bezoekje heb gebracht op je blog! Super leuk. Oja, en dat ik een lief vriendje heb, en dat we het goed doen!

 10. 13
 11. 14

  Wat een fijn artikel weer! Vind het heel erg knap dat je zo positief in het leven staat en ben hard bezig je na te apen, want volgens mij is het heerlijk!
  Ik ben op dit moment heel erg dankbaar voor alle mooie plekken die ik in mijn leven heb mogen zien, ik ben net terug van 2 weken Sri Lanka en het was zo’n gave ervaring. En ik ben dankbaar voor mijn lieve vriendinnen die me uit mijn liefdesverdriet hebben weten te sleuren! Onbetaalbaar.

  Ga zo door met je blog/youtube kanaal, ik ben altijd weer nét iets vrolijker als ik een van je artikelen of filmpjes heb bekeken!

  Groetjes, Brechtje

 12. 15

  Ik word altijd blij als ik jouw website bezoek. Neem jouw vlogs bijvoorbeeld. Ik kijk altijd met een big smile op mijn gezicht naar wat je allemaal meemaakt. Je bent een grote inspiratiebron die mij weet te boeien en te inspireren op veel vlakken. Sanny; je bent een topwijf!

 13. 17

  Ik word heel blij van het wandelen met mijn hond in de natuur, dat ik super gezond ben, dat ik veel vrijheid heb, bezig ben met sporten, gezond eten koken, schoonheid en van de kleine dingen in het leven. Leuk om jouw artikelen te lezen! Doe je goed

 14. 19

  Ik zat vandaag in een enorme dip..na wat lusteloos rond surfen op internet kwam ik op jou blog.
  Wat een positieve energie en wat ben ik blij dat ik hier terecht ben gekomen! Ik heb meteen een dankbaarheidsboekje gemaakt en voel me echt een stuk beter. Dank voor je mooie boodschap, je helpt er echt mensen mee die (zoals ik) het even niet meer weten.

  Je hebt er een vaste lezer bij.

  Groetjes Zara

 15. 21

  Ik ben dankbaar voor het feit dat ik mede dankzij jou en ook dankzij een aantal andere fantastische mensen heb kunnen inzien dat ik niet de enige ben die soms dingen moeilijk vind in het leven.
  Ik ben dankbaar dat ik niet meer het gevoel heb dat ik er alleen voor sta en dat het zo enorm kan helpen om over je problemen te praten.
  En ik ben dankbaar dat ik hiermee eindelijk stappen aan het zetten ben 🙂
  Ik ben er nog niet, maar ik durf eindelijk stappen te zetten in de goede richting.
  En mede dankzij de tips en positieve energie van jou gaat dat me vast lukken!
  Bedankt! 🙂
  Liefs, Elvira

 16. 22

  Dankbaarheid tonen is zoiets moois. Het kan zo klein en toch zo levens verandert zijn. Ik ben dankbaar zelfs voor mijn diepe dalen omdat die mij gemaakt hebben tot wie ik nu ben. Positief, zelfverzekers en vol vertrouwen. Ik ben dankbaar voor de zon die elke dag opkomt en mijn leven verwarmd. Ik ben dankbaar voor jou leuke en inspirerende video’s! Ga zo door. Lfs Tamara – Soul Traveller

  • 23

   Ja! Wat mooi Tamara! Dank voor je reactie. Het werkt echt 2 kanten op want ik word helemaal blij van jouw reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *