3x super lekker en eiwit-rijk ontbijt!

Lekkere ontbijt receptjes, je kunt er nooit genoeg hebben meestal heb ik twee of drie favorieten en die eet ik dan om en om net zolang tot ik ze zat ben. En dan ga ik weer op zoek naar iets nieuws. Daarom deel ik hier regelmatig mijn nieuwe ontdekkingen.

 

Een goed ontbijt moet voor mij lekker stevig zijn, zodat ik daarna niks hoef te eten. En ik vind het belangrijk dat er veel eiwitten in zitten, omdat dit belangrijke bouwstenen zijn die ons lichaam elke dag nodig heeft (lees er hier meer over). Eiwitten vind je onder andere in vlees, eieren en melk. Nu eet ik zelf geen vlees, en ook zo min mogelijk melk producten omdat ik daar niet zo goed tegen kan. En omdat het beter voor het milieu is om te kiezen voor plantaardige producten.

 

Gelukkig kun je eiwitten ook vinden in noten of in soja. Ik vind het een mooie ontwikkeling dat er steeds meer plantaardige producten op de markt komen. Zo komt Alpro nu met een plantaardige variant op kwark: Alpro Go On. Het heeft dezelfde structuur als kwark, maar dan gemaakt van soja en het bevat ook nog eens 6,2g eiwitten per 100g. De smaak is lekker zacht en romig.

Extra voordeel:

In producten met soja-eiwit zitten trouwens ook vaak minder verzadigde vetten dan in producten met dierlijke eiwitten, dus dat is voor jezelf een mooie reden vaker te kiezen voor een plantaardig product, maar ook voor het milieu.

Dit zijn mijn 3 nieuwe favo ontbijtjes:
Ontbijtje 1: Breakfast from heaven
 • 5 scheppen Alpro Go On
 • 1 el lijnzaad (bewaar het in de koelkast, kom hier meer te weten over lijnzaad).
 • Handje blauwe bessen (goed voor hart en bloedvaten)
 • Handje walnoten (verbetert de stofwisseling en verlaagd cholesterol)
 • Klein beetje honing (bevat essentiële aminozuren en enzymen)
 • Wat versnipperde verse munt maakt van dit ontbijt een toetje 🙂
 • Optioneel kokossnippers om het lekker crunchy te maken

Hoe maak je het?

Mix alles in een kom, en geniet extra van het versieren van je ontbijtje 🙂 Is ie goed gelukt en post je hem op Instagram of Facebook? Tag mij dan:-) Ben benieuwd hoe jij hem maakt.


Ontbijtje 2: Tropical Smoothie Bowl

Een smoothie bowl heb je zó gemaakt want je mixt alle ingrediënten in de blender, en je basis is klaar. Veel van de ingrediënten kun je bewaren in de vriezer dus dan heb je altijd wat in huis, wel zo fijn. Giet de smoothie in een kom en daarna kun je al aan de slag met het versieren van je gezonde ontbijtje. Hier kan ik echt van genieten, lekker bezig zijn met je voeding en het versieren van je bowl. Instant happiness!

Tip: De blender kan soms moeite hebben met het mixen, omdat het niet zo ‘nat’ is. Verdeel het fruit en de soja kwark daarom al meteen goed voordat je op de knop drukt.

Wat heb je nodig?
 • 4 scheppen Alpro Go On
 • 1 passievrucht
 • handje frambozen, vers of diepvries.
 • handje blauwe bessen, vers of diepvries.
 • halve bevroren mango (ongeveer 7 blokjes als je diepvries gebruikt)
 • 1 theelepel chiazaad
 • Zoeten met 1 theelepel honing of een takje munt

Ik top hem af met kokosvlokken en muesli.

Ontbijtje 3: Peanut Butter Love

Deze is voor jou als je dol bent op pindakaas. Kies wel altijd voor pindakaas die geen palmolie bevat, in palmolie zit een hoge concentratie verzadigde vetten en dat zijn nou net de vetten waar je bij vandaan wilt blijven.

Wat zit er in?
 • 6 scheppen Alpro Go On
 • 1  lepel pindakaas
 • handje pecannoten
 • 1 banaan in schijfjes gesneden
 • muesli

Eet smakelijk!

Benieuwd welke jouw favoriet is! Laat het me weten in de reacties.

 

Deze blogpost maakte ik in samenwerking met een van mijn favoriete merken: Alpro

Misschien vind je dit ook leuk

2 Comments

 1. 1

  Ik eet al vaak de plantaardige yoghurt van Alpro, maar kwark bevat natuurlijk meer eiwitten! Die ga ik ook in huis halen, bedankt voor de tip. X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *