10 yoga poses tegen rugpijn

De meeste van ons brengen heel wat tijd door achter een computer. Daardoor krijg je makkelijk last van rugpijn, en het is ook niet fijn voor je energie als je zo ingezakt zit, voor je productiviteit en voor je vertering ook niet. Dus zorg voor voldoende beweging tussendoor als je zittende baan hebt. In deze video laat ik je een aantal simpele yoga poses zien die je helpen om je rug losser te maken en meer te openen. Als je dit een paar keer per week doet, heb je voortaan geen last meer van rugpijn. En het maakt je ook lekker ontspannen:-)

We leven in een box.

Stuur deze post ook gerust door naar mensen die vaak klagen over pijn in de rug. Tony Robbins had er ook een grappig verhaal over, hij vertelde het volgende:

”Ons hele leven speelt zich af in een box. We wonen in een box, we rijden ‘s ochtends in een box (auto) naar ons werk dat zich bevind in een box. Daar pakken we de box omhoog (we gaan geen trappen lopen), om vervolgens de hele dag te werken vanachter een box, te praten in een box (je telefoon), muziek te luisteren vanaf een box, en te lunchen uit een box. ‘ s avonds rijden we weer naar huis in onze box of we pakken een andere box (de bus of trein) om thuis in onze box op de bank neer te ploffen. En wat doen we dan? We zetten de box aan!”

Ons lichaam is niet gebouwd om de hele dag te zitten. Dus ga aan de slag!

Wil je meer korte yoga practises?

Hier is een yoga video een voor meer energie aan het begin van de dag. En hier een rustgevende yoga serie om mee in slaap te komen.  Wil je wat korte yoga poses tegen rugpijn? Klik dan hier.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *