10 leuke series op Netflix & HBO

Binge watching is mijn allergrootste hobby. Op 1 januari heb ik samen met een dikke kater en een luie vriend het hele 2e seizoen van The Bridge gekeken. Ik weet niet of ik hier nou trots op moet zijn –ik neem de tijd om te ontspannen- of dat ik me hier voor moet schamen. Anyways ik haal er wel veel geluk uit. Gezellig op de bank, kleedje, theetje en gaan. Dit zijn mijn 10 leukste Netflix/ HBO series van de laatste tijd!

The Bridge seizoen 2 -Netflix-

Kijk niet naar deze slechte trailer van seizoen 1, zet gewoon aan! Seizoen 2 is net uit en weer net zo spannend en onvoorspelbaar als seizoen 1. The Bridge is een misdaad serie dat draait om 1 verhaallijn die verdeeld is over 10 afleveringen en zich afspeelt in Zweden en Denemarken. In veel Scandinavische series speelt een vrouw de hoofdrol, zo ook in deze serie.  Saga is een aparte, en juist daarom is deze serie niet zoals al die andere misdaadseries. Ze is een super goede rechercheur maar ook contact gestoord en snapt niet goed hoe mensen in elkaar zitten of normaal horen te doen. Dit levert vaak hilarische scenes op. Zo vraagt ze bijvoorbeeld een keer super oprecht hoe de penis van haar collega Martin eruit ziet en wat hij er allemaal mee doet. Drama x Comedy, i like it! 

Sense 8 – Netflix-

Deze serie is al wat langer uit maar nog niet zo heel bekend en daar begrijp ik weinig van want deze serie is Goed! De acteurs zijn super geloofwaardig en het is prachtig gedraaid. Eigenlijk zijn het 8 series in 1 omdat je 8 hoofdpersonen en hun totaal verschillende levens in totaal verschillende landen volgt. De een woont in India, de ander in Duitsland weer een ander in Korea of Londen, San Fransico en ga zo maar door. Deze 8 personages zijn op spirituele wijze met elkaar verbonden, dit ontdekken ze in de eerste aflevering. Op de een of andere manier kunnen ze in elkaars leven kijken en stappen.

 

Fargo seizoen 2 –Netflix-

Seizoen 2 van de – emmy winnende – serie Fargo is de prequel van seizoen 1. Verwacht andere acteurs. Andere verhaallijnen, andere absurde scenes,maar nog steeds in hetzelfde stadje. Ze zeggen dat het verhaal waargebeurd is, maar daar geloof ik weinig van. Fargo 2 was voor Kirsten Dunst een reden om extra aan te komen voor de rol van kapper Peggy Blumquist. In aflevering 1 worden er een serie moorden gepleegd, Sheriff Lou Solverson moet uitzoeken hoe dit is gebeurt, maar stuit op alleen maar meer moorden. Leuke serie als je van spanning, absurdistische scenes en droge humor houdt.

 

The leftovers –HBO-

Wanneer 2 procent (140 miljoen mensen) van de wereldbevolking zomaar ineens verdwijnt, probeert de rest van de wereld te begrijpen wat ze hier precies mee aanmoeten. het verhaal speelt zich af drie jaar na deze gebeurtenis die bekend staat als het Plotse vertrek. Het verhaal focust zich vooral op het gezin Garvey en hun kennissen in de fictieve stad Mapleton, New York. Van de makers van Lost.

Mr Selfridge –Netflix-

Mr. Selfridge is gebaseerd op het levensverhaal van Harry Gordon Selfridge (1856-1947). Hij kwam in 1909 samen met vrouw en kinderen vanuit Chicago naar Londen en stichtte hier het warenhuis Selfridges. Dit geeft een leuke kijk op hoe dit soort warenhuizen zijn ontstaan en hoe gewaagd sommige dingen zoals make-up waren. Deze serie is niet zo spannend of schokkend als bovenstaande series, maar Mr. Selfridge wordt wel gespeeld door Jeremy Piven oftewel Arie Gold uit Entourage, en dat alleen al is genoeg reden om te kijken!

 

Narcos – Netflix-

Als je net als ik van series houdt, dan heb je deze natuurlijk allang gezien! Maar mocht dat niet zo zijn, begin er dan nog vanavond aan. Narcos wordt gezien als je grote opvolger van de Sopranos en is echt briljant goed. Het vertelt het deels op ongelooflijke feiten berustende verhaal van de Colombiaanse drugskoning Pablo Escobar en de manier waarop hij vanaf de jaren zeventig de cocaïnehandel naar de VS opzette.

 

Rita – Netflix-

Als je even klaar bent met alle zombies, drugssmokkelaars en moordpartijen dan is deze Deense serie ‘Rita’ echt een verademing om naar te kijken! Ze is lerares op een conservatieve Deense school, bloedmooi, alleenstaande moeder van drie, ze rookt, ze doet het stiekem met de directeur (in zijn kantoor) en met de vader van een leerling. En met haar (hertrouwde) ex. De leerlingen dragen haar op handen. Misschien wel omdat ze lerares is geworden ‘om kinderen te beschermen tegen hun ouders’. En inmiddels heeft ook Hjordis de collega van Rita haar eigen Netflix serie te pakken!

 

 

Fear of the walking Dead -AMC-

Wist je dat de geweldige serie The walking dead sinds kort ook een spin off heeft? Het eerste seizoen telt nog maar 6 afleveringen, maar is net zo spannend als zijn grote broer. In dit verhaal gaat het ook om een zombie apocalyps, maar speelt zich af in L.A en het leger is er dit keer op tijd bij, wat betekent dat de mensen ‘gewoon’ verder leven in hun riante huizen. Maar dan met een groot hek eromheen. Ze hebben alleen weinig vrije keuze. Uiteraard duurt het niet heel lang tot ook hier de pleuris uitbreekt…Must see!

 

Making a murderer

Heb je de serie nog niet gezien, dan heb je het er ongetwijfeld al wel bij de koffieautomaat over gehoord. Making a Muderer maakt wereldwijd heel wat discussie los over het Amerikaanse rechtssysteem. De tiendelige documentaire volgt jarenlang de zaak van Steven Avery. Hij zit onterecht vast in Manitowoc, in de Amerikaanse staat Wisconsin, voor een verkrachting, totdat 18 jaar later uit DNA-onderzoek blijkt dat hij niks mee te maken had. Zelfs Obama bemoeit zich ermee door een petitie te starten om Steven en zijn neefje Brendan vrij te laten.

Master of None -Netflix-

Een droom van Aziz Ansari is vandaag in vervulling gegaan. De komiek beleefde al grote successen met zijn cabaretshows, maar hij had ook de ambitie om nog eens een eigen serie te ontwikkelen, die kreeg hij op Netflix. Met de lancering van Master of None, waarin hij zelf ook de hoofdrol speelt, is zijn droom nu werkelijkheid geworden. Deze comedy serie gaat over Dev, een 30 jarige acteur in New York. Dev heeft drie goede vrienden waarmee hij veel optrekt. Hij heeft een lesbische vriendin, Michel, een nogal aparte vriend Arnold en zijn beste vriend is de Aziaat Bryan. Het zijn vier totaal verschillende personen en allemaal hebben ze een andere kijk op het leven. Samen corrigeren ze en adviseren ze elkaar en juist dat gaat niet altijd helemaal goed.

 

Vanaf 15 februari komt trouwens de serie Vinyl op HBO uit. Waarover nu al gezegd wordt dat dit DE nieuwe serie is…geregisseerd door Martin Scorsese.We wachten het rustig af.

Welke serie mag absoluut niet ontbreken in dit rijtje? Laat het weten in de comments hieronder!

 

Misschien vind je dit ook leuk

8 Comments

  1. 1
  2. 2

    Lekker luchtig en heel veel mooie mannen in ‘The Client List’. Inhoudelijk niet mega sterk, maar kijkt lekker weg.

  3. 4
  4. 5
  5. 6
  6. 7
  7. 8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *