Zo creëer je alles wat je wilt. Stap 2

geluk law

Geschreven door onze vaste gastblogger Liane den Hartog, lees onderaan meer over haar.

Hallo daar. Ben je klaar voor je tweede deel van de trilogie? Heb je je droom uitgeschreven en hangt je moodboard boven je bed? Bij mij wel! Ik heb mijn moodboard èn uitgeschreven wensen op de deur van mijn kledingkast gehangen zodat ik elke dag even aan mijn droom kan snuffelen.

 

In dit tweede artikel ga ik de volgende stappen beschrijven die je nodig hebt om je dromen te creëren.

Tja een beetje zweverigheid in het bereiken van je droom is natuurlijk geen verrassing. Want met alleen plaatjes plakken en positieve zinnen schrijven, realiseer je jouw droom niet. Dus hier komt ie dan: Het is namelijk zo dat je alleen dát kunt creëren wat je nù voelt.

Wet van Aantrekkingskracht

‘Huh?’, hoor ik je denken. I know…. Ik slinger hier theorie over de Wet van Aantrekkingskracht oftewel de Law of Attraction bij je over de schutting. De Law of Attraction (LOA) wordt gezien als een natuurwet en geldt dus voor iedereen. Net zoals de natuurwet Zwaartekracht, is het niet nodig om deze wet te geloven om deze wet te laten werken. Want iemand die niet gelooft dat zwaartekracht werkt, zal toch te pletter vallen als hij zonder parachute uit een vliegtuig springt. Zo zal iemand die niet in de LOA gelooft toch datgene in zijn leven creëren waar hij de meeste aandacht aan schenkt. Dus, je kunt alleen datgene aantrekken en krijgen, wat je nu al ervaart.

 

Toen ik dit voor het eerst hoorde wist ik even niet hoe ik het had. Ik was namelijk ontevreden over mijn huidige situatie en wenste hardgrondig een verandering. Dus, boos op mijn huidige situatie eiste ik elke dag briesend verandering in mijn leven. En snel als-tu-blieft! Toen ik begreep dat die verandering alleen tot stand kon komen als ik me eerst anders ging opstellen, ik me redelijk gefopt voelde. Een leeuw met kiespijn flossen, leek mij makkelijker. Maar goed, je wilt iets of je wilt het niet…dus ik ben gaan uitzoeken hoe je dit in de praktijk kan brengen.

Voel elke dag je droom

 

Er is geen shortcut, deze stap kun je niet overslaan. Bezoek elke dag je moodboard, of datgene dat jou helpt om je droom concreet te make. Laat deze droom helemaal tot leven komen. Alsof je hem al voor je ziet en je het kunt doorvoelen in je lichaam. Ervaar de vibratie van het-al-hebben van wat je wilt aantrekken, zodat het universum je gaat geven wat je nu al voelt. Ben ik te vaag?

Bijvoorbeeld, als je die leuke vent en spetterende relatie aan het creëren bent, sta dan elke dag kwispelend op, super benieuwd waar hij vandaag misschien wel tevoorschijn getoverd gaat worden. Dus, vraag jezelf af; ‘Hoe voel je je wanneer je die vent (jouw droom) hebt?’ Happy en de grootste mazzelaar op aarde? Mooi, ervaar dat dan NU al. Het Universum reageert daar op!! Zo werkt de wet nu eenmaal. Het gevoel van ‘óf het gaat gebeuren’, wordt hier vervangen door ‘gaaf!! Ik ben benieuwd wannéér het gaat gebeuren’. Voel je het verschil? Belangrijk onderscheid die JIJ moet gaan toepassen.

law of atraction

Zodra je begint te twijfelen, gooi je zand in de wielen van de creatie-radar. En een ‘ik-geloof-niet-in-deze-onzin-maar-whatever-’ houding werkt niet. Dat is iets in je hoofd proberen te prenten maar dan geloof je het niet echt. En daar trapt het Universum niet in.

 

In het begin kun je misschien nog maar moeilijk geloven dat je je eigen leven echt kunt veranderen en dat je al die goede dingen naar je toe kunt trekken zoals een nieuwe liefde of baan. Daarom beginnen veel mensen met het bewust aantrekken van kleinere doelen, zoals een parkeerplek voor de deur, jouw droomjurk in de uitverkoop of een financiële meevaller. Zodra je merkt dat dit gaat werken, kun je starten met jouw droomdoelen.

 

Geen altaar

Wees gerust je hoeft nu geen altaar te bouwen waar je de hele dag gaat zitten mediteren. Je hoeft slechts 1 moment per dag te kiezen waarop je jezelf een shot geeft met de overtuiging dat je droom binnen handbereik ligt. Dat is voldoende.

 

Wees dankbaar voor wat je nú hebt

Als ik van het vorige artikel doortel, is dit de vierde stap. Deze stap lijkt tegenstrijdig op het gehele onderwerp: Creëer wat je wenst. Want ik hoor je denken ‘nee ik ben NIET dankbaar voor wat ik nu heb, anders zou ik die wens niet hebben, duh’.

Ik snap deze redenering natuurlijk wel, maar ze klopt niet. Want dankbaarheid voor de huidige situatie èn een wens hebben voor een andere situatie zijn een toevoeging op elkaar. De truc is namelijk dat je alleen een andere werkelijkheid kunt creëren uit dankbaarheid voor wat er NU is.

 

Door te voelen, ‘ik wil dat NIET meer, ik wil dát’, of ‘ik wil afvallen’, of ‘ik wil een partner en niet meer eenzaam zijn’, leg je je aandacht op datgene wat je niet meer wilt en is dat ook de vibratie die je uitzend en vervolgens creëert. Neem het voorbeeld van ‘ik wil afvallen’. Deze wens behelst het wegdrukken of afkeuren van je lichaam zoals het er nu uitziet, toch? Als ik zou verwoorden; ‘ik heb een strak en lening lichaam’ duwt dat niets weg. Je kunt bij deze stap zelfs dankbaar zijn met je huidige lichaam EN het willen verbeteren. Got it?

Dus als je die spetterende kerel wilt tegenkomen, ga dan eerst super happy en gelukkig met je vrijgezellen leventje zijn èn verlang naar je spetterende kerel.

Door dankbaar te zijn (en dus de nadruk te leggen op je positieve gedachten) zend je een andere vibratie uit.

Concluderend; Wéés het zodat je het kunt aantrekken. En voel je dankbaar voor jouw huidige situatie. Creëren begint helemaal bij jou!

 

Laat eens weten hoe dit werkt voor jou?

Heb je dit wel eens geprobeerd? Ga je het doen? Of wordt je nog tegengehouden? Ik ben erg benieuwd.

Wil je meteen door? Lees hier dan het laatste deel van dit stappenplan.

coach The work

 

Liane den hartog is sinds 2002 personal coach.  Ze wil mensen helpen om inzicht te krijgen in hun belemmerend denken, en ze helpen om deze gedachten te positief te transformeren, zodat je dat kunt bereiken wat je wilt. Laat hieronder een reactie achter voor Liane.

Dit vind je misschien ook leuk

4 Comments

 1. 1

  Op welke dagen plaats je steeds een artikel? Dan kan ik je tips allemaal optijd in praktijk brengen! 🙂

 2. 2

  Hi Annemiek!
  Ja goeie vraag hoor!! Ik ga vandaag en morgen het laatste deel van de trilogie maken. Dus zo rond het weekend komt het op de site te staan.
  Zo leuk. Want terwijl ik schrijf, breng ik het de week erop ook meteen in de praktijk.
  Laat me weten wat de tips en oefeningen van deze trilogie ‘Creëer je eigen werkelijkheid’ voor je teweeg brengen!
  Have fun!!

 3. 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>