Ceviche, een indrukwekkend voorgerecht!

Als je indruk wilt maken op je vrienden of schoonouders maak dan Ceviche van Zalm of Kabeljauw met koriander en gember.

Ceviche. Dit gerecht is nog niet zo heel bekend in Nederland, maar te lekker om links te laten liggen. En nog makkelijk te maken ook. Ik at het voor het eerst in Lissabon, en was meteen verkocht. Ceviche is oorspronkelijk een gerecht uit Peru, en bestaat uit vis gegaard in de zuren van limoen of citroensap. Hierdoor krijgt het een super lekkere frisse smaak. Door de combinatie met de kruiden, gember en ui is het helemaal een smaaksensatie. Je kunt het als bijgerecht serveren met bijvoorbeeld een salade of als amuze vooraf. Dit recept is voor zalm of voor kabeljauwfilet. Met serveren kun je helemaal uitpakken, zoals je hierboven en onderaan kunt zien. True Foodporn! Ik hield het simpel, en serveerde het zo:

zelf maken ceviche

 

Dit recept is voor 4 personen, bereiding: 10 minuten. Gaartijd 120 minuten.

Ingrediënten
  • 500 gr biologische zalm/kabeljauwfilet (450 g zonder vel)
  • zout & peper
  • 3 rijpe limoenen
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 klein teentje knoflook, gepeld
  • 6 takjes koriander
  • 1 stengel lente-ui
  • halve rode ui heel fijngehakt
  • 25-30 gr gemberwortel
  • 1 rood pepertje zonder zaadjes, fijngesneden
  • olijfolie (evt.)
Bereiding
  • Verwijder de huid van de zalm als die er nog aan zit. Snijd de vis in smalle reepjes. Doe dit in een ruime schaal (ik gebruik een ovenschaal) en bestrooi met zout.
  • Pers de limoenen uit.
  • Hak de kruiden en de peper (verwijder de pitjes van de peper) fijn en snijd de rode ui en lente-ui in fijne ringen.
  • Meng eerst het limoen- of citroensap erdoor en vervolgens de peterselie, koriander, lente-ui, gember en rode peper.
  • Schep de uiringen erdoor.
  • Zet dan de Ceviche 2 uur afgedekt in de koelkast, hussel tussendoor nog een keer.
  • Schep voor het serveren nogmaals om en proef of er nog zout bij moet. Als het te zuur is (of gewoon voor het lekker), kun je er nog wat goede olijfolie door mengen.

Leuk om te serveren in een mooi bakje of in een limonadeglaasje. Eet smakelijk!

a89968f076d06ecc6f5842e44408850b 81f793cf477a088b59a047dcba1cda3e

 

 

 

 

 

 

f8c9ba8dffd23a689ae8d044df68be5b

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto credits:

Smulweb.nl

Skinnytaste.com

Pinterest

Iwasyoudry.com

Dit vind je misschien ook leuk

2 Comments

  1. 1

    Ik heb het recept met de couscous en broccoli inmiddels al twee keer gemaakt (minus de feta en balsamico), ik vind het echt een top recept!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>