Recept Siciliaanse Caponata met vis

Dit gerecht is een samenwerking met Landmarkt 1 landmarkt caponata

Heerlijk in de zomer: Caponata met Vis

De Italiaanse keuken is by far mijn favoriet. In de zomer ben ik dol op het Siciliaanse aubergine stoofgerecht Caponata. Dat warm gegeten wordt als bijgerecht of koud als voorafje. Het is vrij eenvoudig om te maken, maar de kwaliteit van de groenten bepaald echt de kwaliteit van jouw Caponata, kies daarom voor goede aubergines, en mooi rijpe tomaten. Ik haal ze bij Landmarkt omdat ze daar streekproducten hebben die beter smaken, en niet zo duur zijn als de meeste supermarkten. Ik combineer de Caponata met een witvis, en pompoenbrood met pesto on the side.

 

tomaten

Waar ik heel gelukkig van wordt is dat ik mijn boodschappen gewoon thuis in de keuken laat bezorgen. Het kost je 3,95 euro extra maar dat is voor mij ideaal aangezien ik op 4-hoog woon en weinig tijd heb. Via TringTring kun je er zelfs voor kiezen je boodschappen direct dezelfde dag te laten bezorgen op de fiets (afhankelijk van waar je woont).  Met de code ‘Leuk&Lekker’ krijg je nu zelfs 7,50 korting bij besteding vanaf 50 euro!

 

Caponata met kabeljauw

Bereidingstijd 25 minuten.

Recept Caponata met landmarkt producten

Nodig:

–       Olijfolie (de lichtste kleur om te bakken, en extra vierge om koud te gebruiken)

–       5/6 grote tomaten in verschillende kleuren (staat gezellig) fijngehakt

–       bosje peterselie, blaadjes geplukt, steeltjes fijngehakt (tip van Jamie Oliver)

–       2 grote aubergines

–       goede extra vierge olijfolie

–       1 theelepel Oregano

–       1 fijngehakte rode ui

–       2 tenen knoflook

–       2 el kappertjes

–       handje groene olijven

–       3el balsamicoazijn

–       peper en zout

Indien je de Caponata als bijgerecht serveert is een beetje geraspte Parmezaanse kaas eroverheen ook een super toevoeging.

Daarnaast:

–       2 stukken kabeljauwfilet

–       groene pesto

–       Pompoenbrood

  • Om de smaak van de aubergines goed naar voren te halen, snijd ik ze in grote plakken en bestrooi met zout, om het vocht eruit te trekken. Na een paar minuten dep je ze af en snijd ze in blokjes.
  • Giet een scheut (lichte) olijfolie in een grote pan, doe de aubergines erin en bestrooi met Oregano. Bak ze in 5 minuten goudbruin.
  • Doe dan de knoflook, peterselie steeltjes en de ui erbij en laat dit een paar minuten op hoog vuur staan. Extra olijfolie toevoegen kan als het wat te droog is, maar laat ze er niet in zwemmen.
  • Voeg dan de kappertjes, olijven en balsamicoazijn toe. Wanneer de azijn verdampt is, voeg je de tomaten erbij en laat je het nog 15 minuten door pruttelen op laag vuur.

 

Caponata recept

– Bak ondertussen de kabeljauwfilets bestrooid met peper en zout in een andere pan. Ik bak ze eerst 1 minuut op hoog vuur aan elke kant voor een mooi bruin laagje en dan zet ik het vuur lager om ze nog 4/5 minuten door te laten garen. Smeer als deze klaar zijn een klein laagje pesto over de vis.

 

– Als je Caponata klaar is proef dan of er nog extra peper, zout of balsamicoazijn nodig is, giet wat extra vierge olijfolie erover heen, en leg de kabeljauw erop, ingesmeerd met een laagje verse pesto.

IMG_9795

Caponata is ook heerlijk als koud voorafje

Check hier meer lekkere recepten van Landmarkt.

Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

2 Comments

  1. 1
  2. 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>