Mindfulness voor kinderen: is dat nodig?

In het kader van Happinez Festival 2019 heb ik een aantal toffe sprekers bezocht, waar ik meer van wilde weten. Deze keer ga ik langs bij mindfulness trainer Eline Snel. Ik ben heel benieuwd of ze mij nog lessen mee kan geven over opvoeding en hoe we de rust kunnen bewaren in de chaos van deze tijd.

Mindfulness voor kinderen? Is dat echt nodig? Kinderen kunnen toch heel goed in het nu zijn? Toch ligt het anders. Eline Snel traint al jaren met kinderen, en ziet dat kinderen de afgelopen jaren veel onrustiger zijn geworden. Toen Eline begon met het ontwikkelen van deze trainingen, bleek dat de kinderen een enorme behoefte hadden aan rust zonder alle onrust en verplichtingen. En aan alle ouders die kijken: ze geeft ook nog praktische tips en advies mee.

Eline’s boek ‘Stilzitten als een kikker’ is wereldwijd al bijna 1 miljoen (!) keer verkocht. Ze spreekt ook op het Happinez Festival 2019.

Ps: Kan je niet wachten op de volgende video? Abonneer je hier 🙂

Ik ging voor deze reeks ook langs bij schrijfster Susan Smit. Deze video bekijk je hier. Daarnaast bracht ik een bezoek aan handlezeres Ellen Duim. Dat interview zie je hier.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>