Het ochtend ritueel van Cynthia Schultz

Elke week lees je hier over het ochtendritueel van iemand anders. Het hebben van een geroutineerd ochtendritueel kan je leven meer structuur geven, waardoor je dag slim en energiek begint. En dat zorgt voor meer geluk. Te leuk om daarom te lezen hoe anderen dit aanpakken. Vandaag doen we….

Het ochtendritueel van Cynthia Schultz! 

Ik ken Cynthia als de koningin van de productiviteit. Ze loopt vaak een maand voor in haar werk en upload 2 beauty artikelen per dag op haar site Miss Lipgloss. Onlangs zijn we samen gaan onthaasten/werken op Terschelling en toen merkte ik dat mevrouw een vroege vogel is!

 Cynthia Schultz gelukkig

 

 

 If you snooze you….
”Klopt! Ik ben een enorm ochtendmens! Altijd al geweest. Ik kan niet echt uitslapen, ben geen snoozer en sta het liefst elke dag lekker vroeg op. Ik werk thuis, dus ik kan in principe mijn eigen ritme bepalen, maar sta bijna nooit later dan zeven uur naast mijn bed. ‘s Ochtends voel ik me gewoon veel actiever, frisser en productiever dan ‘s middags of ‘s avonds. En hoe lekker is het om de dag al te beginnen terwijl de rest van de wereld nog in bed ligt?”
Met welke gedachte word je wakker?
”Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik ‘s ochtends nog helemaal niet zoveel denk. Ik word vrij ‘leeg’ wakker… Maar áls ik iets denk ik het meestal positief. Dat ik zin heb in de dag of in wat ik ga doen.”
Hoe ziet jouw dagelijkse ochtendritueel eruit? 
”Mijn wekker gaat tussen 6.30 en 7.00. Dan sta ik meteen op, ik snooze meestal niet, maar stap meteen onder de douche en trek mijn badjas aan. In ongeveer tien minuten tot een kwartiertje maak ik me op en doe ik mijn haar. Dan ga ik ontbijten, daar neem ik een kwartier tot een halfuur voor. Vaak lees ik tijdens het ontbijten een boek. En hierna ga ik naar buiten voor mijn ochtendwandeling, meestal neem ik daar een halfuur tot drie kwartier voor.
Daarna ga ik aan het werk! Dat is meestal gewoon thuis, aan de eetkamertafel.”
Hoe ziet jouw ontbijtje eruit?
”Ik eet meestal alleen omdat mijn vriend liever zo lang mogelijk in bed ligt – hij is geen ochtendmens-. Ik ontbijt op dit moment het allerliefst met een espresso met melk, twee beschuitjes met roomboter en pure hagelslag en een groot glas water. Maar het is ook vaak magere Griekse yoghurt met een banaan en muesli of havermout met amandelmelk en banaan. Ik wissel veel af.”
 Cynthia Schultz ochtendritueel
Het klinkt alsof dit jouw ideale ochtendritueel is?
”Ja dit is mijn ideale ochtendritueel. Vroeg opstaan, even tijd voor mezelf en dan rond half negen, negen uur aan het werk. Ik zou best wat vaker ‘s ochtends yoga willen doen of willen mediteren, maar ik ga toch liever wandelen.’
Heb je ‘s ochtends wel eens het gevoel dat je je dag niet hebt? En wat doe je hier dan aan? 
”Weet je, heel soms geef ik daar gewoon aan toe. Ik heb het bijna nooit, maar als ik het heb, sta ik mezelf soms toe om daarin mee te gaan. Dan geniet ik van een dagje lezen, niksen en chillen in bed. Maar alleen als ik toevallig een dag thuiswerken heb gepland. Ik ga er niet afspraken voor afzeggen, natuurlijk.
Maar goed, dat gebeurt misschien een keer in de drie maanden. Wat ik doe als ik er niet aan toegeef? Gewoon onder de douche springen, me opmaken, ontbijten en naar buiten gaan. Mijn ochtendritueel geeft me echt energie en een boost om de dag goed door te komen. Ik merk dat het meestal averechts werkt als ik in bed blijf liggen. Dus: gewoon gáán en doen, dan voel ik me negen van de tien keer een stuk beter.”
cynthia schultz miss lipgloss ochtend ritueel
Mmm, dankjewel Cynthia! Dit is duidelijk een ochtend ritueel dat werkt!  Regelmaat is key. Wil je weten hoe ik mijn ochtendritueel aanpak? Klik dan hier.


Dit vind je misschien ook leuk

3 Comments

  1. 1
    • 2

      Ja dat lijkt me wel fijn van kids! Dan eet je tenminste ook eens aan tafel haha, hoe vaak wij ‘s avonds niet op de bank eten. Ik zit hier echt bovenop.

  2. 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>